Väderlek & prognoser

Vädret är en av Roms stora fördelar. Det är inte så konstigt att rom är en av världens största turistdestinationer. Vädret i Rom är riktigt bra stora delar av året och det blir sällan riktigt kallt under vintern. Medelhavsklimatet innebär många långa och sköna sommardagar nästa året om. Här kan du läsa allt du behöver veta inför din Rom resa om vädret i Rom

Väderprognos

Vädret Rom

Vinter i Rom

Att resa till Rom under vinter kan vara ett bra alternativ för den som vill undvika de största turistmånaderna. Rom har enligt svenska mått inga direkt kalla månader. I december, januari och februari har Rom en medeltemperatur på ca 12-13 grader. Det är alltså knappas kallare än en svensk senhöst. Om det dessutom främst är inomhusaktiviteter som muséumbesök, opera, koncerter etc du är intresserad av så är kanske vintern faktist att föredra.

Sommaren i Rom

Varmast är det under juli, augusti och september med temperaturer på 28, 28 och 26 grader som medeltempraturer under respektive månad.


AnnonsI slutet av augusti (två sista veckorna) har dom flesta Italienare semester och många affärer och restauranger kan ha stängt. Detta är den varmaste månaden med mycket turister men också många evenemang och aktiviteter …

När ska man åka till Rom? – höst & vår!

Vad som är bäst tidpunkt att åka beror naturligtvis på vem som frågar och vad denne vill göra. Många tycker dock att  vår och höst är bra månader att besöka Rom. Under ska våren är april och maj behagligt. Under hösten är oktober och november uppskattade. Oktober är enligt romarna själv en av årets finaste månader.

Enligt många är det dessa månader som är bästa tiden att besöka Rom då det är mindre turister och behagligt väder som samtidigt bidrar till att förstärka atmosfären kring de vackra sevärdheterna i Rom. Dessutom är det lättare att få tag på billigare hotell i Rom under dessa månader.

{ 1 comment… read it below or add one }

Thomas September 23, 2012 at 2:28 pm

Hej,

Generellt så är det varmare ju tidigare i november det är. Det blir ju allt kallare närmare jul … men jag skulle titta på väderleksprognoserna! Hoppas du får en trevlig vistelse!