Spanska trappan

Spanska Trappan vid Piazza di Spagna är en av de klassiska sevärdheterna och samlingsplatserna för både turister och lokala Rom bor särskilt på kvällarna då många sitter i de berömda sittvänliga trapporna och avsatserna i arkitekturen.

På dagarna finns en mobil kiosk högst uppe på trappan som serverar både öl, smaskiga italienska mackor och godis av olika slag, som vanligt till hutlösa priser. Men det är rätt trevligt att sätta sig i trappan med en kall dryck och bara titta ut över staden och myllret av människor och beundra trappans arkitektur. Högst upp i den stora trappan som består av tre delar, ligger den franska 1400 tals kyrkan Trinitae dei Monti.

Nere vid trappans fot finns en lite fontän, formad som ett sjunkande skepp, oftas omgiven av försäljare, artister och naturligtvis turister. OBS, se upp för raffinerade försäljare som “ger presenter”, en fin ros eller bukett till tjejer och kort därefter vill ha betalt av pojkvännen/ mannen. Det är bara ge tillbaka rosen bestämt! Längst gatan finns flera kiosker, glassbarer och några serveringar så det går bra att även sitta nedanför trappan och beundra helheten. På höger sida, vänd mot trapporna hittar du Keats-Shelly muséet där den unge poeten John Keats bodde och avled 26 år gammal 1821.

På den berömda shoppinggatan Via dei Condotti (med modemärken som Bvlgari, Burberry, Armani etc) som ligger mittemot Piazza di Spagna ligger även det berömda café Greco som många kända konstnärer Förutom Keats besökt under åren tex Casanova, Göthe, Baudelaire, Buffalo Bill. Du betalar först i kassan och går därefter med kvittot till barristan som elegant förbereder och serverar dig din beställning antingen direkt vid baren eller så går ni in och sätter er i den eleganta miljön.

Comments on this entry are closed.

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: