.


Rom väder - temperaturer & årstider

Fördelen med Rom är att det, för oss Svenskar, aldrig blir riktigt kallt i Rom. Italiens sydliga läge i europa gör dess klimat till ett riktigt behagligt året om resmål. Här kan du läsa allt du behöver veta inför din Rom resa om vädret i Rom

Vinter vädret i Rom


Rom kan erbjuda riktigt behagligt väder även vintertid. Staden har enligt svenska mått inga direkt kalla månader. I december, januari och februari har Rom en medeltemperatur på ca 12-13 grader. Om det är inomhus aktiviteter som muséumbesök, opera, koncerter etc du är intresserad av så är kanske vintern att föredra med lite färre turister. Rom är verkligen en året om destination för många.

Sommaren i Rom

Varmast är det under juli, augusti och september med temperaturer på 28, 28 och 26 grader som medeltempraturer.

I slutet av augusti (två sista veckorna) har dom flesta Italienare semester och många affärer och restauranger kan ha stängt. Detta är den varmaste månaden med mycket turister men också många evenemang och aktiviteter ...

rom-vaeder

När ska man åka till Rom? - höst & vår!

Vad som är bäst tidpunkt att åka beror naturligtvis på vem som frågar och vad denne vill göra i Rom men under våren är april och maj behagligt, liksom oktober och november under hösten.

Enligt många är det dessa månader som är bästa tiden att besöka Rom då det är mindre turister och behagligt väder som samtidigt bidrar till att förstärka atmosfären kring de vackra sevärdheterna i Rom.

Dessutom är det lättare att få tag på billigare hotell i Rom under dessa månader.