Att göra i Rom

Rom erbjuder naturligvis massor av spännande saker att uppleva och göra. Förutom dom vanliga upplevelserna i som Roms sevärdheter, shopping och god mat tipsar vi om andra spännande saker att göra i Rom

Besök Renzo Piano audiotoriet

Renzo Piano's ultra moderna klassiska musikhall med sin speciella arkitektur som sticker ut mot det övriga sagolika Rom är mycket populär bland Romarna. Dom har musikoncerter och program hela tiden. För aktuella Rom program se:

http://www.auditorium.com/

Besöka Borghese galleriet

Enligt vissa världens finaste konstsamling med som var en privat samling hos Borghese failjen fram till 1800 talet. Här finns unika skulturer tex på Pauline Bonaparte av Canova. Bernini’s marmor skulpturer av bl.a David, Apollo och Daphne samt Persephone, verk från Caravaggios som David med Goliats huvud, Danae samt många andra kända mästerverk.

OBS! Du måste boka visning i förväg! Mer info:

http://www.galleriaborghese.it/

Prova Italienska viner i Rom

Romarna har producerat viner sen 300 f.k. Kan man göra något mer Italienskt är att dricka vin i Italien? Italien är en av världens största producenter och exportörer av vin. Passa på att prova dom delikata Italienska vinerna, gå på vinprovning i Rom!

Boka vinprovning i Rom online via:
http://www.vinoroma.com/

http://www.wineacademyroma.com

Laga Italiensk mat i Rom

Den Italienska maten är halva nöjet med att resa till Rom för många. De fantastiska råvarorna och unika Italienska delikatesserna tillhör de kulinariska höjdpunkterna i livet.

Så varför inte göra som Romarna i Rom och prova på att laga italiensk mat med en Svensk guide: Ulla Bovin som bor i Rom sen många år och gjort många vin och matresor i hela Italien.

Mer info om Ulla och hennes matlagningskurser:
www.matlagning.it

Läsa italienska i Rom

Det bästa sättet att lära känna en kultur är naturligtvis genom dess språk. Rom är kanske den bästa av platser för att läsa språkkurser i italienska. I Rom finns språkkurser för alla nivåer och alla åldrar. För den som har mölighet blir en kortare eller längre språk kurs i Italienska säkerligen ett oförglömligt äventyr.

Mer info om språkkurser i Rom:
www.esl.se/italien/rom