Matlagningskurs i Rom?

Maten, dofterna och smakerna är naturligtvis en stor del av ett lands kultur och upplevelserna när man åker utomlands. Italien är ett fantastiskt land som är känt för väldigt många saker men en sak som är värd att utforska lite extra och som ofta lyfts fram är den goda inhemska italienska maten. Naturligtvis tar man som turist del av maten oavsett vart man åker men man kan göra det på väldigt olika sätt. Har man otur när man är borta över en weekend då man kanske bara hinner äta på huvudgatornas turistanpassade inrättningar och missar dom riktigt bra smultronställena (som ofta ligger lite mer avsides).

Har du ätit Pizza förut?

Många som äter riktig italiensk mat tycker att detta är en smakupplevelse av stora mått, långt ifrån den “italienska” maten som görs i Sverige, mycket på grund av de färska och enkla råvarorna. Alla som någon gång har varit i Italien vet att den pizza och pasta som generellt sett serveras här i Sverige har få likheter med den man får på barerna och restaurangerna när man är på plats. Samtidigt är det även en stor skillnad på matlagningen beroende på vilken region av Italien man är då de lokala förutsättningarna och traditionerna ofta haft en stor influens på matkulturen. Det som förenar många av regionerna är dock just kärleken till råvarorna, basen i den italienska vardagsmaten och det är fascinerande att se hur mycket de kan göra med enkla medel.

Lär dig Italiensk matlagning på plats!

Intresset för italiensk matlagning har varit stort bland oss svenskar rätt länge nu och om du är matintresserad och planerar att ta en tur till Rom, varför inte passa på att gå en matlagningskurs när du ändå är på plats? Lär dig knepen av dem som verkligen kan sin sak. Det finns en hel del olika alternativ vad gäller matlagningskurser.

Är man seriöst matintresserad finns det skräddarsydda resor (se tex temaresor matlagningskurs i Toscana ) för italienska vin och matälskare. Men det finns även flera alternativ om man bara vill krydda den vanliga resan. Det finns tex vissa matlagningskurser som hålls på mindre restauranger, andra i någons hem.

  • Om du vill ha en kurs på svenska kan du exempelvis kontakta Ulla Bovin, en svenska bosatt i Italien, via hennes hemsida www.matlagning.it.
  • Annars kan Cooking Classes in Rome kanske vara ett alternativ, för mer information se www.cookingclassesinrome.com.
  • Laga mat tillsammans med mamma Marias på deras vingård och Bed & Breakfast

Hela Italien är ett kulinariskt äventyr i sig om man så vill. Det är bara tid och budget som begränsar hur man vill uppleva Rom och Italien. På denna sida har vi endast presenterat några få förslag. Lycka till på era italienska matäventyr!

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: