Koppla av i Roms parker

När du semestrar i en storstad som Rom där utbudet på aktiviteter är väldigt stort (i praktiken oändligt) kan man behöva en paus med jämna mellanrum för att vila både fötterna och huvudet för att smälta alla spännande nya intryck.

Vad är då bättre än att hämta andan i en vacker park mitt i stan, där man kan äta något man har köpt på vägen dit eller bara lägg sig på gräset och andas en stund. I Rom finns det en hel parker med vackra oaser att välja på, vilka får storstadsvimlet att kännas avlägset för en stund.

Roms parker utgör även riktigt bra utflyktsmål i sig. Planera inköp av lite goda ostar, en flaska vin och lite kex så har ni ordnat en romantisk picknik!

Några exempel på bra och stora parker för avkoppling i centrala Rom är

Efter en stunds vila på gräsmattan kanske man även vill göra något annat, utan att behöva lämna parkområdet. Varför inte gå och köpa god italiensk glass i parkens glasskiosk eller gå och titta på de fina fontänerna och monumenten? I de allra flesta parker i Rom finns det något att göra eller se. I Villa Borghese finns det exempelvis dammar där man kan ta sig en båttur, vilket kan vara en mysig avkoppling en hektisk dag.

 

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: