Italienska språkkurser i Rom

I Rom talas italienska med en passion och ett tempo som utmanar tidlöshetens urbs aeterna – Rom, den eviga staden. Italienska är ett språk med talas med stora gester och mycket känsla och utgör därmed en vacker kontrast mot stadens historiska bakgrund. Samtidigt är samspelet mellan de storslagna byggnaderna, sevärdheterna och Roms maktfyllda och mytomspunna begynnelse, det som berikar och ger språket liv och glöd. Kanske är det därför det italienska språket talas bäst och mest tillsammans med en cappuccino, sittande på en piazza, där orden får ta plats och blandas med stadens unika atmosfär?

Studera Italienska i Rom

Rom är både en kulturskatt och en modern huvudstad och kombinationen gör detta till en fantastisk plats att läsa språkkurser italienska. Vare sig du är nybörjare, van vid de ciao and buongiorno som utgör vardagsspråket, eller på en mer avancerad nivå, kan du utöka din kunskap om både språket och kulturen genom att studera här. Kurser erbjuds på språkskolor valda för sin kvalitet och internationella studentkrets, där italienska blir ert gemensamma språk, innanför och utanför klassrummet. Väljer du att bo i värdfamilj får du dessutom en unik möjlighet att delta i den italienska vardagen, en möjlighet du oftast saknar som turist. Med klasser antingen på förmiddagen eller eftermiddagen har du mycket tid över att besöka sevärdheter, upptäcka de bästa shoppingstråken eller varför inte bara njuta av en fika i solen?

Kombinerade språk & studieresor till Rom

Du kan också kombinera din språkresa till Italien med seminarier i ämnen så som italiensk arkeologi och det italienska köket. De erfarenheter du får genom dina upplevelser i Rom kommer med stor sannolikhet leda dig tillbaka till denna varma och vackra stad om och om igen, och under tiden har du möjligheten att bättre förstå och njuta av italiensk kultur på hemmaplan genom det Italienska Kulturinstitutet i Stockholm.

Språkresor för 50 + i Italien!

Har du länge varit fascinerad av italienska och Italien, men känner att språkresor är för de yngre, är det värt att veta att det i Rom erbjuds speciellt riktade kurser för språksugna över 50 års ålder. Stadens historiska närvaro och språkets livfullhet och känsla blandar erfarenhet och ungdom, för dig att göra till din egen upplevelse.