Hotell & boende

Här hittar du tips om boende och hotell i Rom. Tänk på att hotell i Rom inte är billigt så för att hitta prisvärt boende i Rom (hotell områden runt Termini centralstation) bör man var ute i god tid och tänkta igenom vad som är viktigt för dig och ditt boende i Rom.

Var i Rom ska man bo?

Även om det är gångavstånd mellan många av Roms sevärdheter och intressanta platser så hinner du inte göra hela stan till fots. Därför kan det vara bra att fundera över vad du är mest intresserad av och vilket hotell i Rom du ska bo på.


AnnonsMan brukar dela in Rom i följande områden:

Centro Storico – Bo i det romantiska Rom

Centro Storico utgör motsvarande gamla stan, de äldre historiska delarna av Rom med mycket barer, mysiga restauranger, vackra fontäner och torg. För boende i dessa områden kan du söka efter hotell kring Piazza Navone, eller hotell nära Campo del Fiori. Bra alternativ för romantisk weekend i Rom!

Spanska trappan – Shoppingnära hotell i Rom

Om det är shoppingnära boende i Rom som är viktigast så ska man söka efter hotell mellan Spanska trappan och Via del corso där du har en av de större shopping områdena i Rom med lyxbutiker, dyra barer, kaféer, boutiqes. Ett annat bra område för att shopping nära hotell är runt den berömda Fontana di Trevi och den underbara parken Villa Borghese. Pantheon är också inom gångavstånd.

Termini – Relativt billiga Rom hotell

Termini är centralstationen i Rom, det är hit du kommer du med tåget från flygplatsen. Här möts också Roms två tunnelbane-stationer. Här är bra att bo om man vill kunna ta sig runt till Roms olika delar enkelt eller åka ut ifrån Rom.

Trots att området inte är lika charmigt som övriga delar av rom är det här dom flesta turister bor då hotell runt Termini är relativt billiga och utbudet på hotell och vandrarhem är stort. Det kan vara värt att leta hotell i Teatro dell Opera di Roma området som också ligger nära Termini.

Sevärdheterna ligger inom gångavstånd på ca 30 minuter från Termini.

Lycka till med att hitta boende och hotell i Rom!