Himmelska glassar i Rom

Missa inte glassen i Rom!

Italiens glass är faktiskt enastående och i Centro Storico, Roms historiska delar är det aldrig långt till nästa glassbar! Den italienska glassen lever verkligen upp till sitt rykte! Italienarna är mästare på att med sina råvaror och tillagningssätt få fram och förstärka karaktären hos varje smak. Den italienska glassen smakar smakar ofta som om man faktiskt äter en riktig Tiramisu, pistagenötter, chocklad eller dricker en cappuccino fast mycket godare. Glassen är också helt annorlunda till sin konsistens, den är krämigt tjock och full av himmelska smaker.

Ät glass i Rom!Visst kan man någon gång märka skillnad mellan de olika glassbarerna, gelateriorna. Men då är det när när den inte är lika god som vanligt. Å andra sidan är det inte helt lätt att avgöra när man provar olika smaker hela tiden. Det finns nästan alltid någon ny smak hos varje glassbar, och det är gott om glassbarer i Rom.

Ett tips är att köpa vid glassbarer som inte ligger precis vid sevärdheterna, där är de naturligtvis dyrast men inte nödvändigtvis godast. Vi äter merparten av våra glassar i smågatorna mellan Spanska Trappan, Fontana di Trevi och Pantheon.

Så räkna in glassen i budgeten! En kula börjar på 2 Euro och det blir ett par kulor om dagen :-)

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: