Guider & sightseeing

En guide eller sightseeingtur kan vara ett bra sätt att snabbt lära känna den stora staden. Rom är en av världens största turistdestination och har med tanke på sin rika historia förmodligen flest sevärdheter av alla storstäder i världen. Är man ovan att resa eller kanske bara vill utnyttja sin vistelse effektivt kan det vara en bra idé att ta hjälp av en guide i Rom. Det finns naturligtvis många att välja bland i världens största turiststad.

Utbudet på olika typer av sightseeing turer i Rom är enormt. På denna sida har vi samlat information och fakta om sightseeing i Rom samt kontaktuppgifter till några svensktalande guider som bor i Rom. Det finns sightseeing turer med många olika teman, längd och naturligtvis pris. Några tips är:

Rundturer med Svenska guider i Rom

Ett kanske lite mer personligt sätt att ta del av allt staden har att erbjuda är att ta hjälp av någon av de svenska guiderna som lever och arbetar i Rom. De flesta har bott i Rom i flera år och kan staden bra. De är naturligtvis det bästa alternativet om man har lite svårt för Engelska och Italienska. Tips på Svenska guider i Rom:

Sightseeing via rese och upplevelse företag

Det finns även många stora både internationella och svenska rese och upplevelseföretag som erbjuder många olika varianter av sightseeingturer med olika teman som går att boka online. Några med bokningsbara sightseeingturer online är:

Sightseeing via Italienska turistföretag

Naturligtvis har Rom många lokala rese och guideföretag som erbjuder turer med olika teman med varierande längd och naturligtvis priser. Eller varför inte prova med segway eller en cykelguidening?