Café Greco

Cafe Greco är en nästintill en kulturinstitution. När ni har gått omkring, kanske shoppat längst Via del Corso och tagit er upp till Spanska trappan kan ni ta en utmärkt kopp cappuchino på ett av världens äldsta caféer.

Här har storheter, berömda konstnärer och författare från hela världen huserat sen mitten av 1700 talet (cafét öppnade 1760) och några av de mest berömda är tex:

  • Casanova,
  • Göthe,
  • Liszt,
  • Byron, Baudelaire och Buffalo Bill.

Caffe Greco gör inte mycket väsen av sig utifrån gatan och är ganska lätt att missa då den ligger omgiven av de stora modehusens exklusiva skyltfönster. Den ligger dock ganska högt upp på Via dei Condotti och nära spanska trappan.

På insidan är caffét dock mycket elegant med lyxig inredning i 1800 tals miljö med välklädda barristor och serveringspersonal. Vid den yttre delen av cafféet finns en bar där du kan ta en snabb expresso och ge dig av igen. Mittemot baren har du en massa gosaker, tårtor, kakor och bakelser att välja från.

Det är dock trevligt att gå in och sätta sig i serveringsdelen som är prydd av böcker, byster, skulpturer och signerade porträtt från många av berömdheterna som varit stamgäster här under åren. Det är fortfarande många nutida konstnärer och berömdheter som dyker upp här.

www.anticocaffegreco.eu

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: